Hlavní obsah

Tříčtvrteční AC Cobra

Novinky,

Pro děti se vyrábějí různé hračky. Mnohdy jsou to také malé napodobeniny automobilů v lepší či horší kvalitě. Ti, kteří chtějí svým synům (či dcerám) dát opravdu nejkvalitnější dárek, obrátí se na specializovanou firmu. Třeba Luso Motors nabízí 3/4 repliku Ac Cobra.

Článek

Pokud byste Luso Motors hledali na mapě, museli byste se podívat do Portugalska. Zde firma působí už patnáct let. Ovšem v jejím portfoliu není jen výroba dětských vozítek. To je spíš jen jeden z projektů, kterým původně chtěli na sebe upozornit. Luso Motors nabízí speciální díly pro automobily, konstrukci, projekování či modeling prototypů.

Ale vraťme se k vozítku, které nabízí. Tohle auto není jen tak obyčejné. Jde o 3/4 repliku Ac Cobra, a to v opravdu detailním provedení. Možná, že poměry vozu jsou trochu jiné, najdete zde plno jiných věcí, ale podívejte se na přístrojovou desku a vaše srce zaplesá. Takovou bychom chtěli mít i v "dospěláckém" vozítku.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Automobil je postavený na klasickém základu - svařovaný rám z ocelových trubek je pro větší životnost povrchově upravený práškováním. Na rám jsou připevněny panely ze skelného laminátu. Pokud někdo bude chtít, je možné vytvořit karoserii i z uhlíkového kompozitu.

Vozidlo má vpředu dvojitá trojúhelníková ramena, vzadu pak je tuhá náprava. Bubnové brzdy jsou pouze vzadu, pokud si však zákazník přeje, vozítko může mít i přední kotouče.

A co je za motor? No pedály na šlapací pohon nečekejte. Pod kapotou je totiž zážehový motor s výkonem od 5 do 10 koní. A s ním už jde dělat ledacos. Zvlášť, když je ve voze i převodovka, má zpátečku a všechen výkon putuje na zadní nápravu k pořádnému profesionálnímu diferenciálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám