Hlavní obsah

PSA chce vzkřísit luxusní značku Panhard

Novinky,

Minulý týden se objevila ve francouzských listech jedna zpráva, která je dost překvapující. Koncern PSA podle nich totiž hodlá vzkřísit značku Panhard, která byla nejslavnější v šedesátých letech minulého století.

Článek

PSA potřebuje prodávat nejen lidové vozy, ale také luxusní limuzíny, na kterých "trhne" víc. Jenže ani Peugeot, ani Citroën nemají takový zvuk, aby si mohli prodávat automobily exkluzivní třídy. Je to jasné především proto, že podobný krok chtěl udělat Volkswagen a posuďte sami jak jeho Phaeton uspěl.

Panhard by se tak měl stát luxusní značkou. Byla by to obdoba Lexusu u Toyoty nebo Infiniti u Nissanu.

Tyto plány mělo PSA už několikrát. Jenže vždycky byly odsunuty na neurčito, protože v té dané době nebyl o luxusní vozy zájem. Nyní prodej luxusních vozidel stále roste a nic na tom nemění ani fakt stále dražší ropy. PSA tak prý doufá, že by mohla  něco z "bohatého" koláče ukrojit. Podle deníků by mohlo být prvním krokem k nástupu na trh vytvoření nového vozu pro prezidenta, který nyní jezdí v pancéřovaném Peugeotu 607.

Panhard

Značka Panhard byla nejvíce známá po druhé světové válce. Tehdy vyráběla známé modely Dyna, Dynamic a PL. Jako poslední byl vyráběn model 24, který i přes svůj vysoký komfort a zajímavý design neměl tolik zákazníků, kolik by značka potřebovala. V roce 1967 tak byla výroba vozů Panhard zrušena. Firma však existuje dodnes a její výroba je celistvě zaměřena na speciální armádní vozidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám