Hlavní obsah

Autosalon v Brně navštívilo 140 tisíc lidí

Právo, tyš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Zhruba 140 tisíc lidí navštívilo sedmý ročník Mezinárodního veletrhu osobních automobilů Autosalon, který po týdnu ve čtvrtek skončil na brněnském výstavišti. Tři sta vystavovatelů předvedlo na ploše 53 356 metrů čtverečních nablýskané sporťáky, limuzíny, offroady a osobní automobily zvučných značek jako Ferrari, Hummer, Maserati, Bentley nebo Lamborghini.

Článek

Světové premiéry si v Brně odbyly automobily Ultima CanAm, model Peugeot 207SW, vůz Altea FreeTrack od společnosti Seat a Brisk RS 01 WRC od stejnojmenné společnosti.

Milovníci aut si na brněnském výstavišti otestovali 110 vozů patnácti různých značek, při crash testech viděli, co udělal s řidičem v rychlosti padesát kilometrů v hodině náraz do stojícího auta.

Letošní ročník Autosalonu se zaměřil na ženy. Něžné pohlaví volilo na veletrhu nejlepší automobil. Titul ladycar nakonec získal vůz Audi S5, které ženy nazvaly "autem snů". Nejpraktičtější jim připadal vůz Mitsubishi Outlander.

Audi zabodovalo také u nejmenších návštěvníků, patnáctičlenná dětská porota zvolila jako baby car sportovní Audi R8. Vůz zřejmě zabodoval i tím, že v prostoru pro zavazadla našly děti müsli tyčinky. Na veletrhu se také volila Miss Autosalon, titul si nakonec odnesla Adriana Dleštíková, první vicemiss se stala Jolana Rakušanová a na třetím místě skončila Eva Vašková.

Příští ročník Autosalonu se bude konat za dva roky, příští rok jej vystřídá veletrh nákladních a užitkových vozů Autotec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám