Hlavní obsah

Dacia hodlá nabídnout vůz za 100 000 Kč

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V listu Le Figaro se rozpovídal tiskový mluvčí značky Renault, která vlastní rumunský podnik Dacia. Podle jeho slov se asi schyluje k tomu, abychom na světových trzích zanedlouho objevili ještě levnější automobil, než je Dacia Logan.

Článek

Už dnes patří Dacia Logan k nejlevnějším automobilům na trhu, její pozici však zle napadají ostatní značky. Je jich hodně, které chtějí mít v tomto "low-cost" segmentu svého zástupce. Mluvčí Renaultu však pro francouzské noviny řekl, že Renault povolil vývoj ještě levnějšího vozu, než je Logan.

V Indii bylo otevřeno nové technocentrum, kde pracuje 1000 konstruktérů, kteří se zabývají právě novým automobilem. Ten bude nejdřív vyráběn pro tamní trh a posléze by se měl objevit i v dalších zemích. Cena vozu by se měla pohybovat kolem 3000 dolarů, což je v přepočtu 63 000 Kč. Ovšem tuto cenu asi značka nebude moci zaručit i na ostatních trzích. Ale vůz, jehož cena by se jen mírně přehoupla přes stotisícovou hranici, by mohl uspokojit i nejméně majetné zákazníky.

A kdy se na vůz můžeme těšit? Podle Le Figaro mají na vývoj u dacie tři roky, pak bude automobil představen a nasazen do výroby. Zhruba za další rok až dva by mohl začít export do dalších zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám