Hlavní obsah

Peugeot 207 SW: více zavazadel, více světla

Novinky,

Rodina Peugeotu 207 se rozšiřuje. Pátého června se totiž představuje v Německu, ve Francii, Velké Británii, Španělsku a Portugalsku nový Peugeot 207 SW. Jedná se o kombi odvozené od konceptu 207 Outdoor s prosklenou střechou.

Článek

Když jsme představovali Peugeot 207 Outdoor, ani jsme nezastírali, že takhle bude kombi vypadat. [celá zpráva] Uběhlo čtvrt roku a naše slova se potvrdila. SW se objevuje na trzích a zanedlouho si jej ve výstavní premiéře budete moci prohlédnout i na autosalonu v Brně.

Peugeot 207 SW ve až do druhého páru dveří a rozvoru náprav stejný s hatchbackem. Nárůst rozměrů o 11,9 cm tak můžeme přičíst na vrub pouze prodlouženému zadnímu převisu. Díky němu se zvětšil zavazadelník o 188 l více než hatchchback, takže nyní nabízí pěkných 428 l. Sedadla se dají složit jedním hmatem a vytvoří pak zcela rovnou podlahu. Pro lepší nakládání věcí je možné využít i otevíratelné zadní okénko.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Motorová paleta zahrnuje všechny motory, které už dnes najdeme v pětidveřové krátké verzi. Zážehové motory zastupují dvě čtrnáctistovky - klasická s 54 kW a s VTi se 70 kW. Nad nimi je pak šestnáctistovka s 88 kW.

Turbodiesely zastupují oblíbené a nutno říct, že i velmi povedené šestnáctistovky. Rozhodnout se můžete mezi 66 a 80 kW.

Zajímavé je i to, že Peugeot rovnou ve své tiskové zprávě uvádí další varianty, které se na trzích objeví v budoucnu. Zajímavá bude jistě i verze Outdoor, která bude mít zvýšený podvozek a výrazné oplastování, těšit se však mohou i sportovněji založení řidiči. Nové SW totiž bude i v RC verzi, která bude disponovat 128 kW a 240 N.m při 1600 ot./min.

Co je SW?

Jedná se o zkratku Sky Window. Tímto termínem tak byly označovány vozy 306 s velkou panoramatickou prosklenou střechou a verze s plechovou byla označována jako Break. Stejně tak to bude i u modelu 307.

Reklama

Související témata:

Související články

Peugeot 207 roste jako z vody

Peugeot 207 už není tím malým vozem pouze s efektním designem. Teď se stal opravdu velkým - až téměř Grande. Ano, Fiat Grande Punto se může těšit na tvrdý...

S Peugeotem 207 poprvé na českých silnicích

Jeden z nejprodávanějších modelů v ČR byl Peugeot 206. Jeho nástupce musí navázat na tradici výborných prodejů a dokázat posunout kvalitu výroby, jízdní...

Peugeot 207 GT: turbo za půl miliónu

Peugeot připravil specialitu, která by měla konkurovat i výkonnému Mini. Model 207 s šestnáctistovkovým motorem přeplňovaným turbodmychadlem má výkon 110 kW....

Výběr článků

Načítám