Hlavní obsah

Rekordní vozidlo na plyn objelo svět a v Praze bouralo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyřčlenná posádka Rainera Zietlowa se od loňského října pokouší o zápis do Guinessovy knihy rekordů, aby dokázala, že se dá s automobilem pohaněným zemním plyne projet pěti kontinenty. Při návštěvě Prahy se však vozu stala nehoda - při výjezdu na slavnostní piedestal podjela pod koly nájezdová rampa a vůz se položil "na břicho".

Článek

Automobil, který má prezentovat zemní plyn jako velmi ekologické palivo tak v České republice přišel k úhoně, na kterou se jen tak nezapomíná. Vůz na slavnostní pódium nevyjel a místopředseda vlády a ministr životního prostředí Martin Bursík tak musel Rainerovi Zietlowi pogratulovat k husarskému kousku s kyselým obličejem, před stovkami přihlížejících a dobře se bavících návštěvníků Václavského náměstí v Praze.

Naštěstí automobil svou trať již zvládl a rekord tím ohrožen není. O cestě vozu si můžete víc přečíst na oficiálních stránkách ekologického maratonu.

Podle prvních odhadů na voze nevznikla žádná větší škoda a automobil bude moci pokračovat v cestě po vlastní ose. Příště snad organizátoři akce nájezdovou rampu připevní ke kluzkým dlažebním kostkám, aby nedošlo k podobné nepříjemnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám