Hlavní obsah

BMW X3 se od příští generace začne vyrábět v USA

Nové BMW X3 bude mít rodný list vystavený v USA. Jeho výroba se totiž přesune do Spartanburgu v Jižní Karolíně, kde se již dnes vyrábí X5, Z4 a začne i výroba nového modelu X6.

Článek

O práci tak přijde Magna Steyr, která pro BMW tento model připravovala. Její kapacity tak zatím zůstanou nevytížené, protože se zatím tyto dva subjekty nedohodly na případném nájezdu výroby některého dalšího modelu. Ale Magna se jistě nevzdá jen tak lehce a bude se snažit podržet tuto prestižní značku ve svém portfoliu.

A co přesun výroby, který odhalil německý list Financial Times Deutschland, znamená pro zákazníky? Žádnou výraznější změnu asi ne, jen možná čekací lhůty budou trochu delší. Zvýšené náklady na dopravu do Evropy by se však mohly promítnout do ceny nového vozu. Také se do ní může započítat případná jistina ze strany ekonomů o udržení výdělku, i když nestálý kurz dolaru vůči euru bude pro ně nepříznivý.

Nová generace BMW X3 je očekávána v roce 2009. Podle prvních informací by měla zachovat své proporce, aby se její prodeje "netloukly" s větší X5 a zůstala zachována orientace na mladší zákazníky.

Reklama

Související témata:

Související články

Mírný facelift BMW X3 + twin turbo

Kompaktní SUV od bavorské firmy prošlo mírným faceliftem. Vhled vozu se změnil jen málo, takže více zajímavý pohled je pod kapotu. Sem se totiž nastěhovat...

Výběr článků

Načítám