Hlavní obsah

Mazda3 MPS v ČR za 799 900 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazdě trvalo rok, než dokázala dotáhnout do naší republiky řadu tři ve verzi MPS. Ale teď už je tady a zájemci si mohou připravit 799 900 Kč. To není vůbec málo, ale pokud se podíváte na technické údaje, asi začnete spořit.

Článek

Konkurence v hot-hatch je už dnes sakra široká. Jenže ani jeden z konkurentů nenabízí to co Mazda - výkon 191 kW! Jen si to sami porovnejte - Volkswagen Golf GTI/169 kW, Honda Civic Type-R/148 kW, Ford Focus ST/166 kW. A to nemluvíme o točivém momentu, který svými 380 N.m drtí všechny.

Takže už se vám zdá osm set tisíc slušnější? Tak se ještě podíváme na ceny konkurentů - Golf stojí o 55 000 víc, Honda o 70 000 méně a Ford je levnější 10 000 Kč. Takže další pěkný důvod, proč se rozhodnout pro Mazdu.

Jediná miniaturní piha na kráse je maximální rychlost 250 km/h, kterou má jak Ford, tak i VW vyšší. Jenže zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,1 s je zcela nejlepší.

Výbava Mazdy3 MPS zahrnuje všechny elektronické podpory brzd, trakce, prokluzu..., vzadu pak pracuje diferenciál se zvýšenou svorností, auto stojí na osmnáctipalcových kolech, zadní světla jsou z LED diod a komfort zaručí automatická klimatizace či audiosystém BOSE. Když se podíváme do ceníku, tak zjistíme, že tenhle kousek si můžete dovybavit pouze metalickým lakem.

Mazda je tedy velmi lákavou nabídkou, i když podle nás (a je to jen náš subjektivní dojem!) nemůže konkurovat perfektnímu vzhledu Hondy či Fordu.

Reklama

Související témata:

Související články

Mazda má chuť v Ženevě závodit

Mazda představí na 76. autosalonu v Ženevě ve světové premiéře vůz Mazda 3 MPS a v evropské premiéře koncept vozu Mazda Kabura. Oba jsou výkonné stroje, které...

Výběr článků

Načítám