Hlavní obsah

Audi Cross Coupé quattro: studie pro Čínu

ŠANGHAI

Čína je země, která dnes "frčí". Není jediná automobilka, která by se nechtěla dostat na tamní trh a ukrojit si pořádný kus z tohoto budoucího ohromného koláče prodejů. Audi láká své zákazníky i tak, že na šanghajském autosalonu představí zcela nový koncept Audi Cross Coupé quattro.

Článek

Světová premiéra na čínském autosalonu není poslední. Také BMW se připravilo ke stejnému kroku a ještě dnes vám představíme jejich vůz.

Ale zpátky k Audi. Tohle auto je takový kříženec ze všeho co Audi má. Kousek z Allroadu, kousek z A3, část z konceptu Steppenwolf... Ale jako celek působí velmi pěkně. Je to takový sportovnější hatchback na vysokých dvacetipalcových kolech. Nová je na něm ale shrnovací plastiková střecha. Ta v poslední době u žádného Audi použita nebyla.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Automobilu byla jako pohonná jednotka vybrán známý vznětový čtyřválec 2.0 TDI, zde ovšem s výkonem 153 kW a točivým momentem 400 N.m. Agregát disponuje jak filtrem pevných částic, tak i systémem Bluetec, tedy vstřikování močoviny do výfukového potrubí.

Samozřejmostí je u tohoto typu vozu dvouspojková převodovka DSG a také pohon všech kol. Přední náprava je zavěšena na klasickém McPhersonu, vzadu je pak čtyřprvkový závěs. Na všech kolech jsou kotoučové brzdy vyrobené ze speciální slitiny kovu a keramiky.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

V interiéru zaujme velká obrazovka informačního systému MMI. Ten se nyní ovládá i dotykem a byla zde použita speciální technologie svou zároveň promítaných obrazů. V určitém úhlu je vidět něco jiného, než třeba z opačné strany. Na displeji tak řidič může vidět informace o vozidle, zatímco lidé sedící na zadních sedadlech se dívají na film. Velmi zajímavé jsou také přípojky pro sluchátka, které se vysouvají z loketních opěrek.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi R8 pro potěšení oka

Už to nebude dlouho trvat a na evropské trhy přijde sportovní Audi R8. Automobilka připravila před jeho uvedením sérii filmů a fotografií, aby naladila...

Audi s úspornějšími motory

Automobilka Audi uveřejnila zprávu, že na vybraných trzích nabídne speciální modely A3 a A4 s úspornějšími motory. Nová technologie bude k dispozici u motorů...

S-Line paket pro Audi A5 je připraven

Audi A5 se ještě ani nezačalo prodávat a už je pro něj připravena jak verze se silnějším motorem (S5), tak i jen vizuální paket S-Line. Ten sice vychází...

Výběr článků

Načítám