Hlavní obsah

SpadaConcept Codatronca: Italové musejí být šílení

Jméno Ecole Spada znamená v designérském světě opravdovou extratřídu. K jeho zkušenostem patří působení v automobilkách Ford, BMW či Audi, ale hlavně jako součást slavných středisek IDEA a Zagato. A nyní se tento téměř sedmdesátiletý muž vydává na svou vlastní dráhu.

Článek

Tento tvůrce slavných vozů, jako je Alfa Romeo Giulietta SZ či Aston Martin GT4 Zagato, se však asi musel zbláznit. Jeho individuální prvotina se kterou chce prorazit vypadá jako kříženec superrychlého vlaku, batmobilu a raketového lamače rychlostních rekordů.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Společně se synem Paolem vytvořili SpadaConcept Design, což by měl být podle nich supersportovní automobil nové generace. Stojí na základu Chevroletu Corvette C6, ovšem patřičně upraveném, aby se do modelu vešel. To měla na starosti spolupracující firma UK Garage.

Na voze je asi nejzajímavější a také nejkontroverznější zadní část s ohromnými difuzory, hranatými koncovkami výfuku a především s hřbetní ploutví se zabudovaným displejem. Pravděpodobně se bude jednat o provokativní ukázku aktuální rychlosti, kterou si budou moci vzadu jedoucí vozidla jen chviličku prohlédnout. Nebo se také může jednat o otáčky, ale ty C6 zase nemá tak extra vysoké.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Pokud začne Spada vůz vyrábět, má v plánu nabízet hned tři různé výkonové verze: Tourism Sport (376 kW), Tourism Sport Veloce (377 kW) a nejvýkonnější Tourism Super Sport (515 kW). Ta nejsilnější pak má 950 N.m, stovku pokoří pod tři sekundy a maximální rychlost je prý určena na 350 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám