Hlavní obsah

Porsche pro transsibiřskou soutěž

Minulý rok se jela Transsibiřská rallye a na prvních dvou místech skončily vozy Porsche Cayenne S. Jenže tehdy to byly soukromé týmy a netovární úpravy. Porsche se tak rozhodlo, že tentokrát ovládne soutěž úplně celou a připravilo svojí tovární verzi.

Článek

Porsche Cayenne S Transsyberia je klasické faceliftované SUV, které však dostalo všechny potřebné úpravy, aby těch deset tisíc kilometrů zvládlo se ctí. Karoserie byla vyztužena ochranným rámem, pod podvozek byl namontován pořádný kryt a motor s převrtaným objemem na 4,8 l má sání vzduchu na střeše. Díky němu se může brodit vodou o hloubce dosahující téměř jednoho metru. Samozřejmostí jsou systémy kontroly trakce (PTM), dynamické kontroly a řízení podvozku (PDCC a PASM) a samozřejmě upravené další elektronické pomůcky.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Uvnitř samozřejmě závodníci najdou kompletní moderní výbavu, která je nutná, aby se neztratili v neznámém terénu a mohli se případně vyhrabat z lecjaké šlamastyky. Najdeme zde výkonnou GPS navigaci, dvojici náhradních kol, dva kufry plné součástek a nářadí...

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Všech 26 vyrobených kusů se podle Porsche zúčastní soutěže, takže je velmi pravděpodobné, že letos budou stupně vítězů poněkud "jednobarevné".

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Cayenne v ČR od 1,3 miliónu

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce značky Porsche v České republice, uvede v únoru 2007 do prodeje nové modely Cayenne, Cayenne S a Cayenne...

Výběr článků

Načítám