Hlavní obsah

Porsche investuje do továrny v Lipsku 150 miliónů euro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model Porsche Panamera si vyžádá velké změny v celé značce Porsche. Největší změnu pocítí továrna v Lipsku, kde se bude vůz vyrábět. Investice do nové výstavby zde dosáhnou až 150 miliónů euro, v přepočtu tedy asi 4,2 miliardy korun.

Článek

První odhady nutných investic přitom byly asi o čtvrtinu nižší. Ovšem vysoká produkce si vyžaduje vystavění nového logistického centra, zvýšení výrobní kapacity linky a postavení dalších budov pro zázemí náhradních dílů, pro dalších 500 zaměstnanců apod.

Na snímku si můžete prohlédnout současný a budoucí stav lipské továrny. Šedivou barvou jsou zaznačeny dnešní budovy, oranžovou pak další budovy, které budou do roku 2009 vystavěny.

Právě v roce 2009 se totiž rozjede naplno výroba nového sportovního čtyřdveřového kupé Porsche Panamera. Společně s Porche Cayenne, kterýž se již dnes v Lipsku vyrábí by se zde měla roční výroba automobilů zvednout na 50 000 kusů ročně. Motory pro panameru budou pocházet z mateřské továrny ve Stuttgartu-Zuffenhausenu.

Reklama

Související články

Porsche Panamera bude vyráběno v Lipsku

Porsche potvrdilo výrobu svého čtyřdveřového kupé (stejně jako Mercedes-Benz jej nenazývá sedanem). Vývoj a příprava na výrobu jsou již v plném proudu. Tyto...

Výběr článků

Načítám