Hlavní obsah

Japonská perlička ze stáje Mitsuoka

Znáte značku Mitsuoka? Někteří možná ano, ale těch asi bude menšina. Jedná se totiž o výhradně japonskou firmu, která vyrábí automobily na podvozcích jiných značek, především Nissan. Nyní však přichází nový vůz, jenž je postaven na podvozku Ford Mustang - Mitsuoka Galue Convertible.

Článek

Když se podíváte na fotografii, asi jen vrtíte hlavou, čeho všeho jsou Japonci schopní. Něco podobného bychom očekávali s nálepkou Made in China, ale Japonsko... Přesto jde o skutečný model, který Mitsuoka nabízí v přepočtu za 65 000 dolarů (asi 1,5 miliónu korun).

Firma se s designem moc nepáře. Vezme to hlavní, co je na všech jejich modelech stejné, tedy přední světla a doplní to vším, co se jí zrovna líbí. Zde například přední maska je typický starý Rolls-Royce v modernějším pojetí. Vzadu pak jistě poznáte Cadillac Eldorado poslední generace.

Jde to!

Mitsuoka pracuje takto s vozy díky legislativě, jenž je v Japonsku již dlouhou dobu platná. Přestavba automobilů je totiž možná, pokud je z původního vozu bez jakýchkoli úprav převzat podvozek, motor a také kompletně interiér i se všemi bezpečnostními prvky. Pak je možné jednoduše vůz přihlásit jako přestavbu se zaručenou bezpečností. V modelu Galue Convertible byste tak našli kompletní přístrojovou desku z Mustangu, na níž chybí pouze logo původního vozu.

Možná se vám zdá, že Mitsuoka musí velmi brzy zkrachovat. Ovšem opak je pravdou. Firma skvěle profituje a její nejúspěšnější model byl ten, který imitoval staré londýnské taxi s vnitřnostmi z Nissanu.

Reklama

Výběr článků

Načítám