Hlavní obsah

Facelift Volva S40 a V50

Novinky,

Automobilka Volvo pokračuje v sjednocování vzhledu všech svých řad. Sedan Volvo S40 a kombi V50 tak dostanou novou tvář, několik designerských retuší, lepší výbavu a nejsilnější motor dalších deset koní navíc.

Článek

Volvo tak chce sjednotit vzhled, aby se podobal největšímu sedanu S80. Ostatně už je na světě podobné kombi V70, [celá zpráva] terénní XC70 [celá zpráva] a není tajemstvím, že Volvo S60 bude před koncem svého života také předělán do stejného vzhledu.

Nový vzhled S40 a V50 je jen překlenovací "nouzovka", než bude představen nový a větší model S40, který by podle prvních informací měl nahradit i S60 [celá zpráva]. Karoserie je u faceliftu mnohem víc zakulacena, přední část dostala silně vystouplý chladič a tenčí svítilny. Vzadu se pak světla podobají jako vejce vejci těm z S80.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Také interiér byl přepracovaný. Nová je středová konzole, která je sice stále velmi designersky efektní, ale je užší, takže poskytuje více místa cestujícím pro nohy a má změněné ovládání. Také výplně dveří byly upraveny tak, aby do bočních směrů poskytly více prostoru.

Motory zůstávají stejné, jen nejsilnější T5 bude mít o deset koní (asi 7 kW) navíc.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Ve výbavě nebude od faceliftu chybět prémiové autorádio Alpine Dolby Pro Logic II Surround, které bude mít za příplatek i přípojku na iPod a USB, AUX vstup bude už v základu. V nabídce výbavy také uvidíme bi-xenonové světlomety, nové obšití sedadel či nouzové zapínání světel při panickém brzdění a nehodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Volvo S40 D5: rudý (ne)sedan

Když jsme si objednávali na test vůz Volvo S40 D5, čekali jsme velmi elegantní sedan, který bude mít námi hodně oblíbený vznětový pětiválec. Když jsme...

Test Volva S80 V8: vrchol v mnoha směrech

Na test Volva S80 jsem se těšil dlouho. Tohle auto jsem očekával jako etalon své třídy (vyšší středí, nikoliv luxusní) a nyní po testu musím říct, že naprosto...

Volvo S60 možná skončí

Automobilka Volvo se snaží změnit své celkem špatné obchodní výsledky z minulých let. Na trhu jsou už nové modely C30 a S80 a jak to vypadá, také S60 čekají...

Výběr článků

Načítám