Hlavní obsah

V USA jsou zákazníci nejvíc spokojeni s Toyotou Prius

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motoristé ve Spojených státech jsou nadále nejspokojenější s japonským hybridním automobilem Toyota Prius a v první desítce dominují další japonské vozy. Vyplývá to ze studie časopisu Consumer Reports.

Článek

Toyota Prius se umístila na první příčce již čtvrtým rokem za sebou. Druhé místo obsadil, stejně jako loni, americký sportovní vůz Chevrolet Corvette Z06.

Časopis Consumer Reports zařazuje do svého seznamu nejuspokojivějších vozů automobily, jejichž opětovný nákup plánuje alespoň 80 procent vlastníků. Zhruba 92 procent majitelů automobilu Prius podle studie uvedlo, že si znovu zakoupí stejný vůz.

Japonské modely seznamu nadále dominují, ačkoli se jich do něj letos dostalo pouze 26, tedy o pět méně než loni. Počet amerických zástupců v seznamu se zvýšil na sedm ze čtyř a počet evropských zástupců na 11 z devíti. Poprvé se do seznamu dostal i jeden jihokorejský model, a to Hyundai Azera.

Na chvostu více Evropanů

Je zajímavé, že mezi nejméně spokojení jsou Američané hodně s evropskými vozy. Především Mercedes-Benz zde má hned několik zástupců - třídy CLS, E, SL, CLK, SLK (s motory V6), M a R. Objevuje se však zde i Volkswagen Passat se čtyřválcovými motory, Volvo XC90, Porsche 911, BMW 7, Jaguar S-Type a X-Type a mnoho dalších. Z amerických vozů známých v Evropě jmenujme několik propadáků - Chrysler 300C, Cadillac STS, Ford Mustang (V6), Jeep Grand Cherokee či Hummer H2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám