Hlavní obsah

Volte ideální globální Chevrolet

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Globalizace zasahuje ve velké míře i do motorismu a výrobci chtějí produkovat vozy, které by se daly prodávat po celém světě. Nejinak je tomu i u Chevroletu, jenž na newyorském autosalonu představil hned trojici konceptů, z nichž kdokoli může vybrat svého favorita, který by měl podle něj reprezentovat Chevrolet v globálních minivozech.

Článek

Tento týden jsme již představili Chevrolet Trax [celá zpráva], ale zatím jsme neznali ostatní dva protivníky. Proto nyní přinášíme kompletní přehled těchto "prsků". Chcete-li, můžete sami hlasovat zde na našich stránkách v malé anketě (která samozřejmě nemá na celkové hlasování vliv), nebo jít na stránky www.vote4chevrolet.com a volit ve skutečné anketě.

Vítězný automobil bude rozpracován a stane se novým automobilem, který by měl být nabízen na všech trzích zeměkoule, tedy snad i u nás.

Chevrolet Trax

Tento vůz je městským crossoverem s nízkonákladovým pohonem všech kol. Co to znamená bohužel Chevrolet nezveřejnil - je to něco na principu automaticky přiřaditelného systému pohonu zadních kol, nebo snad čistá mechanika se stálým přenosem výkonu 4x4? Automobil je poháněn motorem o objemu jeden litr.

Chevrolet Beat

Třídveřový hatchback je dravý nejen svým vzhledem, ale také motorem. Ten má sice objem jen 1,2 l, ale je přeplňován turbodmychadlem. K motoru je následně připojena automatická převodovka. Vůz je vybaven vyspělou elektronikou, jako je navigace či hi-tech stereo.

Chevrolet Groove

Tento vůz má tak trochu americké retroprvky - krátkou přední kapotu a dlouhou plochou střechu. Zajímavé je také málo skloněné přední sklo. Přední nápravu vozu pohání vysoce účinný litrový turbodiesel.

Anketa

Který ze tří konceptů se vám nejvíce líbí?
Chevrolet Trax
11,3 %
Chevrolet Beat
33,2 %
Chevrolet Groove
55,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 778 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Tři studie Chevroletu na výběr

Koncern General Motors respektive značka Chevrolet představí na mezinárodním autosalonu v New Yorku (který otevře své brány ve středu 4. dubna) hned trojici...

Výběr článků

Načítám