Hlavní obsah

Ford Mustang jako Král silnic

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Který automobil by měl nosit titul Král silnic? Těžko říct. Ford si myslí, že to je jednoznačně jejich Ford Mustang. Proto připravil jeho tisícikusovou speciální sérii King of the Road Shelby GT500KR.

Článek

Už je tomu čtyřicet let, co původní Král silnic se jménem Mustang vyjel na silnice. Takže je jasné, že automobilka si toto výročí nenechá ujít a připraví něco opravdu pikantního.

Nový GT500KR je opět nejrychlejším mustangem vůbec. Jeho přeplňovaný osmiválec SVT o objemu 5,4 l má nové nasávání vzduchu do motoru a celkový převod soustavy na nápravu se změnil na 3,73:1. Pokud připočteme kompresorem vybičovaných 397 kW a 691 N.m, pak dojdeme opravdu k tomu, že tohle asi bude ten skutečně nej- Mustang.

Za cenu pouhých 50 000 dolarů (asi 1 050 000 Kč) dostanou zájemci nejen extra silný motor, ale také super efektní karoserii. Parádní retrodesign je nyní doplněn novým tvarem čelní masky, kapotou za uhlíkového kompozitu a samozřejmě také novými koly. Ta mají průměr dvacet palců a jejich design připomíná tvar původních ráfků.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Mustang ve dvou speciálních edicích

Ford se rozhodl uvést na trh hned dva speciální modely Fordu Mustang. První z nich GT-H je vzpomínkou na slavný Shelby/Hertz GT350H "Rent-A-Racer", druhý...

Brutální Ford Mustang Boss bude

Ford zatím tajil, zda se dostane do výroby další legendární přízvisko Fordu Mustang. Jméno Boss 302 v roce 1969 symbolizovalo brutální sílu, výjimečnost...

Saleen Molly Pop Mustang: autíčko pro dcerušku

Co byste asi chtěli řídit, kdyby jste byli dcerou Steva Saleena? Ford Mustang, správně! A samozřejmě by nesměl být jen tak obyčejný, ale pořádně vyšperkovaný...

Výběr článků

Načítám