Hlavní obsah

Infiniti G35 Coupé: invazní armáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští rok by se měly jednotky amerických automobilových sil zvaných Infiniti vylodit na západním pobřeží Evropy a začít jí dobývat. Tentokrát jsou však spojenci Američané a Japonci. A jejich hlavní zbraní bude nové Infiniti G35 Coupé.

Článek

Infiniti má v plánu již v příštím roce obsadit celou Evropu svými modely. A na autosalonu v New Yorku představí vůz, jenž by měl uspět jak v USA, tak i na našem kontinentu - Infiniti G35 Coupé.

Jedná se o již delší dobu připravovaný projekt třídveřového sportovně-luxusního vozu, který by měl konkurovat třeba Audi A5 [představení vozu] či BMW 3 Coupé [celá zpráva]. Jeho hlavní předností by měl být vysoký výkon motoru, bohatá základní výbava a také sposty doplňků. Pravděpodobně by se za příplatek mohl objevit i pohon všech kol (standardně jen na zadní nápravu) a také jejich elektronické řízení.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Pod přední kapotou se objeví osvědčená šestiválec 3,5 l V6, který známe například z Nissanu 350Z. Výkon vozu bude 220 kW a točivý moment dosáhne hranice 370 N.m. Vůz automobilka standardně nabídne s pětistupňovou automatickou převodovkou s možností řazení pádly pod volantem. Šestistupňový manuál pak bude v nabídce ve verzi Sport.

Za výbavu ve voze jmenujme prémiový soud systém BOSE, který bude pracovat s jedenácti reproduktory. Také se zde objeví špičková navigace či kožené čalounění.

Infiniti do Evropy?

Luxusní značka Infiniti (pro Nissan totéž co pro Toyotu Lexus) se bude ucházet o zákazníky v Evropě už možná příští rok. Zatím se však vyskytuje víc problémů, než u Nissanu čekali. Tak například prodejci se vzpříčili a  odmítli Infiniti prodávat. Podmínkou totiž bylo, že na svoje náklady postaví nové exkluzivní showroomy, kde budou prodávat automobily bez jakékoli historické evropské vazby. [celá zpráva] I Lexus musel několik let počkat, než si ho zákazníci všimli a vzali ho na milost.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan představí první americkou studii

Japonský výrobce automobilů Nissan se na nadcházejícím autosalónu v Detroitu představí studií sportovního kupé AZEAL, která je prvním ovocem nového...

První fotografie BMW 3 Coupé

BMW ještě neodhalilo žádnou fotografii svého trojkového kupé oficiálně, ale po internetu již kolují snímky, které prosákly i skrz přísná bezpečnostní opatření...

Infiniti přichází, zatím jen do Ruska

Švýcarské město Rolle hostí centrálu japonské luxusní divize Nissanu, značku Infiniti. Tato automobilka byla uměle vytvořena po vzoru Lexusu pro americký trh,...

Výběr článků

Načítám