Hlavní obsah

Hyundai má novou vlajkovou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím je Hyundai Genesis jen koncept, ale už se proslýchá, že stejně bude vypadat nová vlajková loď korejské automobilky. Poprvé se ukáže na autosalonu v New Yorku a právě v USA se začne prodávat nejdřív. Zatím z kusých informací nevíme, zda se vůz dostane i do Evropy.

Článek

Hyundai cítí v USA velký potenciál a snaží se tam vytěžit, co může. Z posledních statistik hodnocení spolehlivosti vyplývá, že si značka jako taková vedla opravdu velmi dobře. A na to samozřejmě zákazníci slyší. Jenže Hyundai jim zatím nemůže nabídnout nic, co by uspokojilo hlad po velkém a komfortním automobilu. Největší sedan je model Azera, který odpovídá evropskému modelu Grandeur. Jenže to není to, co by v USA požadovali.

Nový koncept Genesis se nyní dostane na trh s luxusními vozy, kde kraluje například Lexus GS, Ford Crown Victoria či Chevrolet Impala. Tady se ukáže, jak moc jsou zákazníci zaměřeni na značku, nebo zda půjdou po ceně., Tam by se totiž podle prvních zpráva měla pohybovat někde na úrovni 30 000 dolarů (asi 630 000 Kč).

Nabízet by měl vůz klasický pohon zadních kol, když rozložení hmotnosti na nápravy je 57:43. O použitém motoru se zatím jen spekuluje - buď to bude velký osmiválec s interním označením Tau, nebo se zákazníci dočkají přeplňovaného šestiválce. Ať tak nebo tak, výsledkem by mělo být téměř tři sta koní a zrychlení na stovku pod šest sekund.

Na podrobné informace si budeme muset počkat na dubnový autosalon.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Hyundai Coupé na českém trhu

V červenci minulého roku se na internetu objevily první fotografie nového vozu Hyundai Coupe. Uplynul půlrok a čeští zákazníci mohou tento vůz koupit...

Hyundai navýšil kapitál na 3 miliardy

Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), která byla v Česku založena kvůli stavbě automobilky v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, navýšila svůj...

Výběr článků

Načítám