Hlavní obsah

Prvním americkým autem navrženým v Číně je Buick LaCrosse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský designér Joe Qiu nemá svůj vlastní vůz. Proč by taky měl, když nemá ani řidičský průkaz. Přesto patří mezi nejuznávanější designéry na planetě. Je to znát. Však jej také přezdívají "Shanghai Joe". A právě on je hlavním autorem prvního amerického vozu, jehož vzhled byl navržen v Číně.

Článek

Buick LaCrosse je dnes základním kamenem nabídky značky. Tento sedan klasických tvarů však už je na konci svého života a nová generace se stane průkopníkem na asijském trhu. Značka Buick tam začne tento vůz prodávat příští rok a očekává prodeje až 110 000 vozů ze jediný rok. V USA se přitom minulý rok prodalo tohoto modelu pouze 71 072 kusů.

Současný Buick LaCrosse (Foto Buick. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Shanghai Joe navrhl nový LaCrosse v Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC), což je shanghajské designerské centrum GM. Aby čínští designéři nepropašovali do nového vozu příliš tamních prvků, které v USA nejsou zrovna žádány, byl do Číny vyslán tým amerických odborníků, kteří na vývoji spolupracovali. Za exteriér zodpovídal americký tým, asijský pak dostal "na triko" kompletní interiér. Přesto spolupracovali oba týmy na všech prvcích ať již karoserie, tak kabiny.

Technické informace o novém Buicku LaCrosse zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám