Hlavní obsah

BMW potvrdilo řadu X6

Tiskový mluvčí BMW pro motoristický časopis Automotive News potvrdil, že v přípravě je nová řada X6, která se bude již v příštím roce vyrábět ve Spartanburgu v americké Jižní Karolíně.

Článek

V interview řekl mluvčí, že "automobil bude mít karoserii vypadající jako kupé, což ovšem neznamená, že bude mít pouze dvoje dveře." Jak to tak vypadá, tak se dočkáme opět dalšího crossoveru, tentokrát však ze zcela jiného soudku. Kupé/nekupé postavené na základě SUV tu ještě nebylo.

BMW nabídne tento automobil na podvozku BMW X5, ale s mnohem luxusnější výbavou, větším prostorem pro cestujících na předních sedadlech, objemným zavazadelníkem a také s výkonnějšími motory. Ačkoli - komu se zdá již dnes prodávaný vidlicový osmiválec 4,8 l s výkonem 261 kW slabý?

BMW také plánuje rozšířit kapacitu spartanbugské továrny na 200 000 vozů ročně. Důvodem má být i zvýšená výroba nové generace X5 a Z4 Coupé, do kterých vkládá značka velké naděje.

Reklama

Související témata:

Související články

Oficiální představení nového BMW X5

Německá automobilka BMW konečně představila novou generaci velkého SUV s označením X5. Vůz na první pohled prodělal slušnou evoluci, která zachovala jeho...

Výběr článků

Načítám