Hlavní obsah

Aston Martin i pod novým majitelem uvede Rapide

Aston Martin Rapide, čtyřdveřový luxusní model britské značky, bude uveden na trh. Potvrdili to jeho noví majitelé. Ti doufají, že se jim podaří dosáhnout roční produkce deseti tisíc vozidel ročně.

Článek

Noví majitelé, kteří nedávno značku odkoupili od koncernu Ford [celá zpráva] se rozhodli, že hlavním trumfem pro budoucí zákazníky bude luxusní čtyřdveřové kupé Rapide. Počátek jeho výroby ještě není známý, ale spekuluje se již o příštím roce. Automobil by se tak mohl dostat do výroby i dříve než konkurenční Porsche Panamera.

Základ vozu je na prodloužené platformě Aston  Martinu DB9. Aston Martin Rapide je proti kupé delší o 300 mm, vyšší i širší o 40 mm a nárůst rozvoru je 250 mm (celkem tedy 5010 x 1915 x 1310 mm).

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Podvozek je typu VH (Vertikal/Horizontal). Ta je zkonstruována pro malosériové automobily, jenž sice nepatří na výrobní pásy, ale přitom se jich vyrábí takové množství, že nemůže opominout všechny aspekty bezpečnosti a legislativy. Celý systém VH lze tedy zkracovat a zužovat a stavět na něj jakoukoli karoserii.

O potřebný vysoký výkon se bude starat dvanáctiválec o objemu šest litrů. jeho 352 kW by snad mělo zákazníkům, kteří si vůz za přibližně 7,5 miliónu korun pořídí, bohatě stačit.

Anketa

Kdybyste měli tu možnost, který z vozů byste si pořídili?
Aston Martin Rapide
60,4 %
Maserati Quattroporte
20,3 %
Porsche Panamera
19,3 %
Celkem hlasovalo 1849 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW nemá o Aston Martin zájem

Podle představitele BMW nemá o prodávaný Aston Martin jeho značka zájem. Spekulace o možném prodeji německému výrobci jsou tak vyvráceny.

Aston Martin Vanquish S Ultimate Edition

Pokud patříte mezi fanoušky britské značky Aston Martin a čekáte na výsledek jeho prodeje od koncernu Ford, pak vás musíme zklamat. Výsledky ještě nejsou....

Aston Martin prodán firmě Prodrive

Titulek článku je trochu zavádějící. Ford totiž prodal svou divizi luxusně sportovních vozů Aston Martin konsorciu britských a asijských investorů, kteří jsou...

Výběr článků

Načítám