Hlavní obsah

Aston Martin prodán firmě Prodrive

LONDÝN

Titulek článku je trochu zavádějící. Ford totiž prodal svou divizi luxusně sportovních vozů Aston Martin konsorciu britských a asijských investorů, kteří jsou vedeni Davidem Richardsem, šéfem firmy Prodrive. Cena dosáhla téměř jedné miliardy dolarů.

Článek

Prodrive tak bude mít zase co dělat. Už dříve představila firma Prodrive Aston Martin ve své úpravě pro závody. [celá zpráva] Teď, když už bude Aston Martin patřit této společnosti, specializující se na závodní vozy, je dost pravděpodobné, že se zanedlouho setkáme s Aston Martiny na závodních tratích a že pod vládou Richardse představí značka i nový vůz.

Podle prvních zpráv chce David Richards připravit i novou závodní stáj Formule 1 právě pod značkou Aston Martin.

A jak mohl David Richards, bývalý závodní jezdec a vedoucí formulové stáje BAR koupit automobilku za téměř jednu miliardu dolarů? Stojí za ním totiž skupina finančních investorů z Velké Británie a Asie. Dva největší investoři pocházejí z Kuvajtu: Adeem Investment a Investment Dar Company. Ti očekávají, že značka bude pod richardsovým vedením vydělávat a postaví jí v budoucnu jak v prodeji osobních vozů, tak i na poli sportovním na úroveň Ferrari, Porsche apod. A cena za Aston Martin nebyla malá - 925 miliónů dolarů (asi 19,8 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Rallye pro bohaté v Aston Martinu

Dvě velmi známé firmy ve světě rychlých závodních vozů Aston Martin a Prodrive se daly dohromady a připravily lahůdku. I když každý ze subjektů pracuje...

BMW nemá o Aston Martin zájem

Podle představitele BMW nemá o prodávaný Aston Martin jeho značka zájem. Spekulace o možném prodeji německému výrobci jsou tak vyvráceny.

Výběr článků

Načítám