Hlavní obsah

Nová fabia bude stát 250 tisíc korun

Právo, Jiří Novotný
MLADÁ BOLESLAV

Cena nové fabie, kterou Škoda Auto poprvé oficiálně představí 6. března na autosalonu v Ženevě, bude v Česku začínat už od necelých 250 000 korun. Vyplývá to z informací prodejců.

Článek

Na dotaz Práva, jestli je to skutečná startovací cena, odpověděl včera Evžen Krauskopf z tiskového oddělení mladoboleslavské automobilky: "To nemohu potvrdit ani vyvrátit. S oficiálním ceníkem novináře seznámíme až 6. března na ženevské tiskové konferenci."

Na otázku, odkdy se plánuje zahájení prodeje nové fabie na českém trhu, Krauskopf sdělil: "První zákazníci si ji budou moci koupit již koncem března."

Ve své třídě patří k největším vozům

Základní cena nové fabie bude zhruba stejná jako její předchůdkyně. Automobilka navíc slibuje, že přijde i s ekonomickou verzí, jako je dnešní junior, jenž se prodává za necelých 228 tisíc korun.

Pro novou fabii je připraveno celkem sedm motorů - čtyři zážehové a tři vznětové. Její přední část je odvozena od modelu Roomster. Má tedy výrazné světlomety a je celkově masívnější. Podobně jako roomster má i černé přední a prostřední sloupky karosérie. Opticky je tak propojeno čelní sklo s bočními okny. Zadní část vozu zaujme zejména originálními světlomety.

"Nová fabia ve verzi hatchback se vyznačuje všemi hlavními rysy, které přivedly již více než 1,5 miliónu zákazníků ke koupi její první generace. Ve své třídě se může pochlubit největším prostorem pro kolena i hlavy cestujících na zadních sedadlech a dostatkem prostoru pro pohodlné cestování," uvedla už dříve Škoda Auto.

Vnějšími rozměry (délka 3992 mm, šířka 1642 mm, výška 1498 mm) patří nová fabia mezi největší vozy ve své třídě. Proti dosavadnímu modelu se natáhne do délky o 22 milimetrů a do výšky o téměř pět centimetrů. Zavazadlový prostor se zvýšil z 260 na 300 litrů a po sklopení zadních sedadel je 1016 litrů.

Fabií se loni v ČR prodalo 236 698, a udržely si tak primát nejprodávanějšího modelu mladoboleslavské automobilky.

Reklama

Související témata:

Související články

Nástupce Fabie Combi odhalen

Dva motoristické časopisy z portfolia vydavatelství Axel Springer tento týden přinesly první snímky nové Škody Fabia Combi. Fotografie ještě nejsou oficiální,...

Škoda představila novou fabii

Tuzemská automobilka Škoda Auto uvolnila oficiální fotografie a informace o nové Škodě Fabia, která na evropské trhy přijde na jaře příštího roku. Zatím...

Nová Škoda Fabia v prvním testu

Škoda Auto uspořádala pro novináře předpremiéru nové generace Škody Fabia na tomtéž místě, jako před sedmi lety - v portugalské Albufeiře. Je to dost příznačné...

Výběr článků

Načítám