Hlavní obsah

Parkovací asistent pro Volkswagen Touran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neumíte parkovat? Není problém! Už se vám nikdo smát nebude, že nezajedete napoprvé do řady. Stačí si zakoupit Volkswagen Touran a do něj si za 20 800 Kč připlatit parkovací asistent, který vše obstará za vás.

Článek

Tam, kde byste si nikdy netroufli zaparkovat, tam to dokáže parkovací asistent, který může mít touran jako první automobil z flotily Volkswagenu.

Systém je jednoduchý. Kolem vozu jsou senzory, které měří vzdálenost mezery, kolem které projíždíte. Stačí předtím stisknout tlačítko na přístrojové desce a jet rychlostí nižší než 30 km/h. Když ultrazvukové senzory zjistí dostatečnou mezeru, dají řidiči pokyn, kdy zastavit. Pak už převezme řízení vozu automat, na řidiči je jen šlapání na brzdu a plyn.

Tento systém už mají i jiná vozidla na trhu - připomeňme třeba Toyotu Prius, kterou jsme s tímto systémem měli v testu. Bohužel se zde potvrdilo, že technika není všemocná. když se nám v ní ani jednou nepodařilo s automatem zaparkovat. [celý test]

Reklama

Související články

Test Toyoty Prius: kupte si budoucnost

Toyota Prius byla prvním sériově vyráběným automobilem s hybridním pohonem na našem trhu. Není nejlevnější, za technické speciality se musí platit....

Výběr článků

Načítám