Hlavní obsah

Aston Martin Vanquish S Ultimate Edition

Pokud patříte mezi fanoušky britské značky Aston Martin a čekáte na výsledek jeho prodeje od koncernu Ford, pak vás musíme zklamat. Výsledky ještě nejsou. Ale zato je ten pravý čas představit čtyřicetikusovou sérii speciální edice Ultimate.

Článek

Jak jej poznáte? Není nic jednoduššího - temně černý lak Ultimate Black v nabídce automobilky opravdu nenajdete. Také interiér má několik zajímavostí, jenž ho odlišují od "sériovky". Tak třeba strop obložený kůží asi jen tak nenajdete v žádném jiném voze. Ostatní prvky v interiéru nejsou vyvedené ani v karbonu, ani v dřevě, ale vše je pořádně očalouněno kůží a ovladače a další součásti jsou z pochromovaného kovu s vysokým leskem.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte na původní velikost

No a samozřejmě nesmí chybět ani štítek s výrobním číslem vozu z edice. Bohužel těchto štítků bylo vyrobeno pouze čtyřicet, takže případní zájemci už mají smůlu - auta jsou rozebrána.

A co technika? Tam nic nového není. Dvanáctiválec o objemu 5,9 l s výkonem 388 kW dokáže tohle GT katapultovat na stovku za 4,8 s a ručička se zastaví na 321 km/h.

A cena? Tady značka potěšila všechny nové majitele - Ultimate Edition nestojí ani libru navíc. Ale i tak pro české invalidní důchodce to rozhodně není - 177 100 liber, tedy asi 7,4 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám