Hlavní obsah

Speciální edice VW Golf GTI už i v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně okořeněný model Volkswagen Golf GTI, který díky třicetiletému výročí známky GTI nazvala automobilka Edition 30, se dostal i do České republiky. Zájemci jej mohou objednat za cenu 854 700 Kč.

Článek

Je to už třicet let, co vozy Volkswagen nosí značku GTI, takže to pořádně potřebovalo oslavit. Navíc konkurence nezaspala a začala pořádně nejrychlejšímu golfu zatápět, takže bylo zapotřebí trochu pozvednout prapor značky. [celá zpráva]

Edition 30 byla nejdříve představená jako studie, pak se rozhodlo o její sériové výrobě. Dvoulitrový čtyřválec dokáže v této edici ze sebe dostat až 169 kW. Vůz díky tomu dosahuje nejvyšší rychlosti 254 km/h (s šestistupňovým manuálem), nebo 243 km/h (automat). Na stokilometrovou rychlost s pevným startem vystřelí vůz za 6,8 s.

Změn na voze je vícero - například podvozek je opět o něco tužší a má o pár milimetrů nižší světlost. Vizuálně je Edition 30 poznat snadno podle černých kol a také černého podbarvená světlometů.

Cena Volkswagenu Golf GTI Edition 30 je stanovena na 854 700 Kč, ovšem jen pokud si zákazník objedná manuální převodovku. Ti, kteří si myslí, že ve sportovním voze si sami řadit nemusí si pak připlatí a celkem budou muset oželet 916 900 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

VW GTI ještě divočejší

Zatím jen studie, ale v budoucnu možná i limitovaná série je Volkswagen Golf GTI Edition 30. Nabízí to, co po automobilce chtějí zákazníci - vyšší výkon,...

Výběr článků

Načítám