Hlavní obsah

Inifiniti nemá u evropských dealerů podporu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská značka Nissan vytvořila před léty svou luxusní divizi Infiniti, která byla určená primárně pro USA. V následujícím roce se má tato značka ale rozšířit i do Evropy, kde však proti postupu jejího zavádění protestují dealeři.

Článek

Nelíbí se jim, že by měli zavádění Infiniti platit ze své kapsy. Nissan totiž rozhodl, že předběhne konkurenční značku Lexus a začne prodávat své vozy ve zcela nových luxusních autosalonech. Jenže právě zde je háček. Nissan totiž do výstavby nových budou nehodlá investovat a snaží se přesvědčit evropské významné dealery, aby postavili showroomy na svoje náklady.

Dealeři se samozřejmě nechtějí nechat "ožebračit" a poukazují na to, že lexusu trvalo několik let, než se na evropském trhu prosadil. Důvodem je velká konkurence od německých automobilek.

Tato třecí plocha může způsobit, že se příchod Infiniti do Evropy zpozdí. Uvidíme tedy, zda se dočkáme prvního slíbeného prodaného vozu v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Související články

Infiniti přichází, zatím jen do Ruska

Švýcarské město Rolle hostí centrálu japonské luxusní divize Nissanu, značku Infiniti. Tato automobilka byla uměle vytvořena po vzoru Lexusu pro americký trh,...

Výběr článků

Načítám