Hlavní obsah

Třetina Audi má pohon všech kol

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statistiky automobilky Audi hovoří jasně. Lidé si prostě přejí pohon všech kol a není to výsada pouze bohatých zemí. V roce 2006 si automobil s logem quattro koupilo 306 318 zákazníků, což je zvýšení o téměř 100 000 vozidel.

Článek

Samozřejmě, že velkou zásluhu na tom má i nový model Q7, jenž má pohon 4x4 standardně, ale ani ostatní řady nezůstaly pozadu. Tak například Audi RS4. Sportovní vůz s 309 kW si v minulém roce nalezl 7639 nových majitelů, když v roce 2005 to bylo pouze 569.

Historie značky quattro je už dlouhá, zatím se ale vozů s pohonem všech kol prodalo pouze 2,3 miliónů kusů, to tedy znamená, že loňský rok pořádně zahýbal se statistikami.

Kde to začalo

Audi quattro je symbol, kerý mnoho lidí uznává jako ikonu. Však také známý soutěžní vůz se postaral o jeho pořádnou popularizaci.

Audi quattro - přeplňovaný pětiválec o objemu 2,2 l s výkonem 148 kW a samozřejmě pohonem všech kol.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Začátek vývoje pohonu všech kol se datuje do roku 1977, kdy se začal konstruovat speciální automobil pro závody. V roce 1980 se první Audi quattro představilo na ženevském autosalonu. O dva roky později se dostal pohon se značkou quattro do modelů 80/90, Coupé a 100/200. Do roku 1984 dokázalo Audi quattro získat hned čtyři tituly světového šampióna v rallye.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi A3 dostane kabriolet

S největší pravděpodobností dostane malé Audi A3 kabriolet, který by měl zatím celkem úzkou řadu rozšířit. Nová A3 Convertible se bude pravděpodobně vyrábět...

Audi oznámilo rozšíření na 40 modelů

Audi poprvé veřejně oznámila, že její portfolio se jí zdá příliš úzké, a že do roku 2015 jej rozšíří až na 40 modelů. Pomoci k tomu má uvolnění 11,8 miliard...

Výběr článků

Načítám