Hlavní obsah

Kia cee´d i jako N1, tedy model s možností odpočtu DPH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovozce korejských automobilů značky Kia připravil českou specialitu - verzi N1, tedy model s možností odpočtu DPH. Vůz bude stále pětimístný s pevnou přepážkou za zadními sedadly.

Článek

Upravovat klasické osobní vozy jako užitkové vozy instalací mřížky za zadní sedadla je "výborná" specialita českých zákonů. Na trhu se tak snaží všechny automobilky nabídnout co nejvíce modelů s možností odpočtu DPH, což vede k takovým kuriozitám, jako je užitkové Volvo C30 [celá zpráva] nebo Kia cee´d v hatchbacku.

Klasické rodinný automobil v pětimístném provedení má dostetčné poměry hmotnosti a využití sedadel, takže stále se mohou na zadních místech přepravovat tři osoby. Zavazadelník je od místa pro posádku oddělen pevnou dělicí přepážkou.

Cena základního modelu cee´d 1.4 Base N1 je 298 980 Kč, když ve výbavě je ABS, EBD, 6 airbagů, rádio s přehráváním mp3 či elektrické otevírání předních oken.

Komu se zdá trochu zvláštní mít mříž za zadními sedadly u hatchbacku, nechť si počká do podzimu, kdy bude představeno kombi. To zcela určitě také dá zadost českým zákonům.

Anketa

Jaký postoj máte k zákonu, který vyžaduje úpravu osobních automobilů na N1 pomocí přepážky?
Souhlasím s ním
32,5 %
Nevím, nemám názor
2,4 %
Naprosto nesouhlasím
65,1 %
Celkem hlasovalo 839 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaká bude nová Kia

Při návštěvě továrny Kia v Žilině jsme hráli s představiteli jejich hru. Jelikož se na výrobních linkách již tyto vozy zkouší, bylo zapotřebí všechny vyrobené...

Výběr článků

Načítám