Hlavní obsah

AV Design Forte concept: studenti leckdy umí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V oblasti designu se neangažují jen profesionální firmy jako je Pininfarina, IDEA či Zagato. Na internetu se prezentují se svými virtuálními výtvory i soukromníci a dokonce i studenti. A jeden takový mladík se svým konceptem zaujal.

Článek

Průmyslový design se dnes rozšířil mezi domácí uživatele díky velmi výkonným, graficky pokrokovým osobním počítačům. Designu se tak dnes může s příslušným softwarem věnovat prakticky každý. Je ale na světě několik desítek škol, které se designu věnují profesionálně a vedou své studenty cíleně. Třetí ročník Conventry Transport Design studia má za sebou Andrew Varnish, jehož dnešní AV Design Forte concept představujeme.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Forte je automobil s motorem umístěným vpředu a s pohonem zadních kol. Vidlicový osmiválec by spaloval biopalivo a výkon by byl transformován v šestistupňové manuální, nebo pětistupňové automatické převodovce.

Karoserie je tradiční, jak se na takový automobil sluší - na hliníkový rám jsou připevněny díly z uhlíkového kompozitu. Jako letadlo vypadá kokpit posádky, když sklo reagující na sluneční paprsky je na téměř celé ploše střechy a narušuje jej jen úzký ochranný pás.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Zajímavý je na voze systém předních kol. Jelikož dvacetipalcové ráfky s nasazenými nízkoprofilovými pneumatikami by potřebovaly na své propružení vetší prostor, než je mu dán, horní díl předních blatníků se tak posunuje zároveň s kolem.

Dost ale bylo informací, pořádně se pokochejte fotografiemi.

Anketa

Oznámkujte designerský koncept AV Design Forte
1
71,7 %
2
15,2 %
3
6,6 %
4
2,5 %
5
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1847 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám