Hlavní obsah

Trojnásobný koncept hybridního motocyklu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti eCycle, Inc. a Machineart Industrial Design připravují trojici konceptů motocyklů, které mají jako pohonnou jednotku hybridní motor. Používají buď zážehový nebo vznětový motor s elektromotorem pomáhajícím jen v určitých chvílích.

Článek

Technika je tedy stejná, jakou používá dnes již několik automobilů, například Honda Civic Sedan Hybrid. Elektromotor se spouští jen ve chvílích nutnosti většího točivého momentu, tedy při rozjíždění či zrychlování. Pokud potřeba není, působí jako alternátor a nabíjí baterii.

Vše je plně elektronicky kontrolováno a maloobjemový motor může sloužit po vypnutí elektropohonu i samostatně. Motocykl i přes nízký objem válců dokáže pracovat jako s motorem o objemu 250 ccm. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne motocykl za šest sekund a maximální rychlost činí 128 km/h.

eCycle E1, E2 a E3

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Technicky jsou motocykly kompletně přizpůsobeny k hybridnímu pohonu. Jejich industriální zjev má vytvořit také co největší místo na baterie a elektromotor, pneumatiky na kolech jsou speciální pro co nejmenší valivý odpor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám