Hlavní obsah

Nejlepší repliky lotusu jsou od Donkervoortu

Novinky,

Nizozemský malosériový výrobce sportovních automobilů Donkervoort, které dnes již jen vzdáleně připomínají slavné Lotusy Super Seven, představí na ženevském autosalonu nový vrcholný model D8 GT Coupé.

Článek

Donkervoort není tak známý jako třeba Caterham, ovšem jeho vozy jsou zcela jistě mnohem lepší. Však také v zahraničních testech vychází tato značka jako nejlepší ze všech výrobců replik Lotusu Super Seven. Ovšem zatím byl velký problém byl v tom, že jeho vozy byly pouze otevřené. Tak se nyní objeví první kupé, a to v opravdu skvělém provedení.

D8 je v současné verzi hodné podobné lotusu, ale D8 GT Coupé dostane zcela novou karoserii, jejíž design je více aerodynamický a především pořádně dramatický. Jelikož je roadster dost nízký, střechu zdobí dvě boule pro hlavy cestujících. Vzadu dostane vůz velký difuzor, aby jízdní výkony mohly být využity až "do dna".

Pod úzkou přední kapotou se objeví starý známý turboagregát 1.8 T z koncernu Volkswagen. Ten může mít výkon v rozmezí 132 až 198 kW, záleží na nastavení.

Zdá se vám to málo? Když automobil váží něco kolem 600 kg, tak dokáže pořádně prohnat i Ferrari, když stovku zvládne za čtyři sekundy a do zatáček se bude vrhat s mnohem větší jistotou, než kterýkoli supersportovní konkurent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám