Hlavní obsah

Mitsubishi Lancer EVO přijde již příští rok

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco se na detroitském autosalonu představí v oficiální sériové produkci Mitsubishi Lancer, jeho ostrá verze Evolution se zde objeví pouze jako koncept. Uvidíme, jestli v průběhu roku dojde k takovému ústupu od dynamického designu, jako v případě civilní verze.

Článek

Mitsubishi Lancer jsme představili již minulý týden [celá zpráva] a ohlasy na vůz nejsou po celém světě zrovna příznivé. Proti konceptu je sériovka příliš klasická a usedlá. Jenže lancer až dosud nikdy neměl své jméno moc spojené s automobily stojícími na prodejnách, ale spíš s těmi, které se s řevem proháněly na závodních tratích.

Mitsubishi Lancer EVO X bude v Detroitu představen v prototypu, který se bude snad více podobat již staršímu Conceptu X.

První uvolněné kresby tomu nasvědčují, takže nezbývá než doufat. Stejně jako civilní verzi i sportovní vůz s označením prototype X ponese podvozek převzatý z nového outlanderu a pod přední kapotou opět bude pracovat dvoulitrový řadový čtyřválec s přeplňováním.

Reklama

Související témata:

Související články

Korunní princ Mitsubishi - studie Sportback

Mitsubishi dávkuje zveřejňování informací o nástupci modelu Lancer s velkou pečlivostí a uvážlivostí. Jestliže jsme se před týdnem mohli podívat na dvě skicy...

Výběr článků

Načítám