Hlavní obsah

Opel Astra sedan oficiálně i k nám

Novinky,

Automobilka Opel se rozhodla separovat své nabídky a na jednotlivých trzích nabídnout především to, co je zde žádané. Proto vytvořila z populární astry i sedan, který půjde do středí a východní Evropy.

Článek

Opel Astra sedan byla představena na istanbulském autosalonu asi před měsícem [celá zpráva]. Právě Turecko bude totiž asi nejsilnějším odbytištěm vozu, protože je zde největší hlad po klasických tříprostorových sedanech.

Jenže při oficiální premiéře jsme ještě nevěděli, jak to s vozem bude u nás. Nyní vám můžeme říct - ano - Česká republika jej dostane také a první kusy budou k zakoupení na podzim roku 2007.

Vůz sedí na podvozku převzatém z kombíku, takže s rozvorem 2703 mm poskytuje opravdu hodně prostoru. Jeden vůz se v úterý jen tak mihnul Českou republikou a my jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži, pro kolena bude místa opravdu hodně. S postavou 188 cm vysokou jsme se na zadních sedadlech dotýkali stropu, takže možná by to chtělo přidat ještě nějaký ten centimetr. Ale to už by nebyla karoserie tak pěná. A to opravdu je. Vůz má záď opravdu povedenou a je třeba říct že patří k nejpovedenějším. Navíc pod zadním víkem skrývá zavazadelník o objemu 500 l, což je velmi slušná hodnota.

Na všech trzích bude automobil nabízen se čtveřicí motorů: zážehové o objemech 1,6 a 1,8 l a vznětové 1,3 a 1,7 l. V nabídce budou pěti- a šestistupňpové manuální převodovky, čtyřstupňový automat i robotizovaný převodovku Easytronic.

Vzhledem k tomu, že uvedení na český trh je až na podzim, zastoupení ještě neurčilo ceny.

Anketa

Za jakou základní cenu byste si koupili Opel Astra sedan?
Do 450 000 Kč
59,6 %
Od 450 000 do 480 000 Kč
2,7 %
Od 480 000 do 500 000 Kč
2 %
Od 500 000 do 530 000 Kč
0,9 %
Nad 530 000 Kč
1,4 %
Nikdy bych si ji nekoupil
33,4 %
Celkem hlasovalo 1135 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Opel Astra sedan pravděpodobně bude

Podle prvních informací se zdá, že Opel přeci jen přijde s další variantou svého hatchbacku Astra. Verze sedan by se měla v Evropě objevit pravděpodobně...

Další turecký sedan - tentokrát Opel Astra

Turecký autosalon není už žádným lokálním představením místních modelů. V Istanbulu se uvádí stále více novinek. Letos se zde ukáží rovnou dvě - Fiat Linea,...

Výběr článků

Načítám