Hlavní obsah

Maserati Quattroporte už i s klasickým automatem

Novinky,

Ti, kteří se zajímají o sportovní automobily, jistě znají Maserati Quattroporte. Jeho motor z Ferrari, jízdní vlastnosti Ferrari a výkon Ferrari jsou jistě zajímavé. Bohužel vůz má i převodovku DuoSelect z Ferrari. Nyní ale může majitel mít i klasický automat ZF.

Článek

DuoSelect je ideální převodovka pro sportovního vzpínajícího se mustanga, ale luxusní sedan s ním doslova strádá. Převody sází tak rychle, že cestující mají potíž se udržet na sedadlech. Tenhle rock´n´roll je pro vozidlo tohoto typu opravdu nevhodný a značka dlouho hledala vhodnou náhradu.

Nyní vytvořila novou automatickou převodovku firma, která je na ně opravdu "machr". ZF zkonstruovala šestistupňový automat klasické konstrukce, které už dokáže hladce a bez cukání přenést výkon vozu na kola.

Klasické rozložení hmotnosti 47:53 se však s novou převodovkou také změní. Na přední nápravě bude nyní 49 % a na zadní 51 % hmotnosti. Pochybujeme však, že to majitelé poznají.

Nový automat se představí v lednu na výstavě v Detroitu. Automat se bude nabízet jako aletrnativa k DuoSelectu, ale cena vozu s ním zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám