Hlavní obsah

Tuning: Mercedes CLK Brabus - za pět vteřin stovkou

BOTTROP

Světoznámá německá firma Brabus je proslulá tím, že produkuje na svět zvláště silné a výkonné automobily nad úrovní běžných značek. Spolupráce s automobilkou Mercedes-Benz přinesla na automobilový trh novinku - silný a výkonný Mercedes CLK Cabriolet.

Článek

Firmu Brabus najdeme v Německu, se sídlem v Bottropu v Porúří. Patří mezi skupinu firem, které nabízejí vysoce výkonné a přitom diskrétní automobily. Mezi konkurenční firmy patří AMG, která se rovněž specializuje na vozy s třícípou hvězdou na kapotě. Nejvíce zákazníků má Barbus v Německu, kde není omezená rychlost na dálnicích. Další v řadě je Rusko a po něm asijské státy.

Pro model CLK 500 a CLK 55 vyvinul Brabus silný motor o objem 6,1 l. Tento motor produkuje sílu 426 koní / 313 kW a kroutící moment 621 Nm  při 4100 otáčkách. Pro výkonný osmiválec inženýři vyvinuli delší dobu cyklu motoru s rozsáhlejšími písty. Motor Brabus 6,1 pro CLK kabriolet zaručuje zrychlení z 0 na 100 km/hod za neuvěřitelných 4,7 sekund. Maximální rychlost, kterou je možno s tímto motorem dosáhnout, je 300 km/hod.

Sportovní eleganci charakterizuje aerodynamicky rozšiřující program od firmy Barbus. Předku s doplňkovými světly propůjčila firma Barbus dokonce více překvapujících tváří a redukovala aerodynamické brzdy s vyššími rychlostmi. Barbus napřímil předek auta rysy šitými přímo na míru otvory v karosérii. Neponechal nic náhodě a pohrál si s odvody a vybavil je dvojnásobnými chromovanými výfukovými trubkami.

Sportovní chování vozidla za jízdy kombinované s vysokým komfortem jízdy jsou jednou z dominant vozu. Technologickým partnerem je Sachs Race Engineering. Všechny motory od firmy Brabus jsou promazávány olejem od firmy ARAL.

Brabus se může pochlubit stylovým interiérem, s důrazem na ergonomicky tvarovaná sedadla v kůži a dřevěné doplňky. Kola se pyšní chromovanými talíři s osvětleným logem firmy Brabus. Design Brabus nabízí

Firma Brabus také nabízí motor tuning pro šesti válcový model CLK 240 a CLK 320. Nejsilnější V6 verze je BRABUS 3,8 se zvýšeným obsahem válců motoru 300 koní/ 220 kW a kroutící moment 395 Nm / 5750 otáček.

Reklama

Související témata:

Související články

Titův Rolls-Royce jde od aukce

Bělehradské ministerstvo obrany plánuje, že na aukci, jejíž termín byl stanoven na 27. února, prodá limuzíny, které používal komunistický vládce Jugoslávie...

Mercedes E: koncert elektroniky

Loňská inovace mercedesu třídy E nebyla vzhledově tak zřetelná jako v předchozím případě. O to víc však překvapila pod kabátem, kde se to doslova hemží novými...

Výběr článků

Načítám