Hlavní obsah

BMW nabídne diesely v USA od roku 2008

Novinky,

Automobilka BMW přijala rozhodnutí, podle kterého začne nabízet turbodieselové motory v USA až v roce 2008. Nyní se soustředí na technické inovace, které by snížily emise tak, aby splňovaly limity platné ve všech padesáti amerických státech.

Článek

BMW prodává dieselové agregáty již od roku 1983 a má již 67 % vozidel vyrobených značkou právě s těmito jednotkami. Jenže zatím se jedná pouze o evropské trhy, kde se diesely rozrůstají. V USA je po naftu spalujících motorech pramalý zájem.

Jenže to se zanedlouho změní. Podle anket se lidé v Americe více zaměřují na spotřebu a diesely jsou tím pádem velmi zajímavou volbou. [celá zpráva] Navíc se nyní zavádí nová nízkosirnatá nafta (v tomto ohledu má USA proti Evropě velký skluz) a rozšiřuje se její nabídka na čerpacích stanicích.

Podle manažerů se v roce 2008 všechny misky vah vyrovnají a nastane ideální situace pro BMW. Pravděpodobně v červnu pak bude na zámořský trh uveden první vůz s turbodieselem a nebude to nic menšího a slabšího než výkonný a technicky velmi propracovaný 535d. Jako další se s "déčkem" na zádi pravděpodobně objeví nové BMW X5. Zatím se však ve vývojových kancelářích snaží technici snížit emise na takovou hodnotu, která vstoupí v platnost v roce 2009.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW M5 i s manuálem. Bohužel jen v USA.

BMW vyslyšelo prosby svých zákazníků a do svého sportovního modelu M5 dodá i manuální šestistupňovou převodovku. Stále však zůstává záhadou, proč jí bude...

Výběr článků

Načítám