Hlavní obsah

L.A. Autoshow: Mazda Nagare Concept

Novinky,

Jako další z nabídky "amerických" konceptů přinášíme naopak designérské cvičení ve velkém stylu. Mazda Nagare Concept je vytvořen ne proto, aby se stal sériovým automobilem, ale aby rozšířil obzory designérů a dokázal, jak jemná může být jejich práce na čtyřech kolech.

Článek

Tento výrazně sportovní vůz se nikdy neobjeví na silnicích, sám jeho autor Von Holzhausen o něm mluví jako o konceptu konceptu. Vše bylo podřízeno designu, liniím a eleganci. Samozřejmě s přihlédnutím na nejmodernější technologie a ergonomii.

Automobil je vytvořen tak, aby měl co nejmenší aerodynamický odpor, a to i bez aerodynamických pomůcek, jako jsou překryty kol. Čelní plocha je tak co nejmenší, kapkovitý tvar by měl hladce řezat vzduch a turbulence za vozem minimalizovány ostrou odtrhovou hranou, které se stýká s výrazným difuzorem ze spodní části vozu. K dobrému obtékání přispívá i naprosto hladká plocha povrchu, kdy skla nevytvářejí u sloupků žádný přechod. Úpravy proudění vzduchu má na svědomí i speciální textura na karoserii.

Nagare má v interiéru centrálně umístěné sedadlo řidiče. To nabízí zábavu cestujícím vzadu, jelikož v opěradle je umístěna obrazovka palubního zábavního systému.

Anketa

Ohodnoťe známkou vzhled konceptu Mazda Nagare
1
73,6 %
2
10,1 %
3
4,7 %
4
2,9 %
5
8,7 %
Celkem hlasovalo 515 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

L.A. Autoshow: Hyundai HCD10

V rámci autosalonu v Los Angeles, které právě probíhá, je představováno několik netradičních konceptů. Postupně vám nejzajímavější z nich představíme. Začínáme...

Výběr článků

Načítám