Hlavní obsah

Volkswagen Tiguan: menší bratr touaregu představen

Novinky,

Volkswagen Touareg už dlouho nezůstane ve výrobním programu VW osamocen. Výstava v Los Angeles představí koncept menšího bratra Volkswagen Tiguan, který na konci příštího roku přijde oficiálně na světové trhy.

Článek

Již v polovině tohoto roku se objevily zprávy o novém modelu, jehož jméno vybrali čtenáři německých motoristických časopisů. [celá zpráva] Vítězné jméno Tiguan tak ponese menší bratr touaregu, tedy opět SUV, ale ne takové velikosti. Podvozek již nebude sdílen s Porsche a Audi Q7, ale dostane vlastní, který v budoucích letech pravděpodobně dostane i plánovaná Audi Q5.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Vůz o rozměrech 4,4 x 1,85 x 1,69 m poskytuje prostor pro pět cestujících a jejich náklad. Podrobnější informace o velikosti zavazadelníku zatím nejsou známy, pouze to, že pokud se sklopí sedadla, může vůz převážet až 2,5 m dlouhý náklad.

Vůz ve svém konceptu nepřináší nic zcela nového. Jedná se o klasické pětidveřové SUV, kde v designu poznáváme několik jiných modelů - vpředu například kabriolet EOS, vzadu pak lehce víko zavazadelníku golfu. Dnes už nikoho nepřekvapí ani 1,34 metru dlouhá a 0,85 metru široká panoramatická střecha.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Jediná změna je pod kapotou. Tady sice pracuje diesel TDI, ale extra čistý. Ve spolupráci s koncernem DaimlerChrysler totiž Volkswagen připravil pro své motory novinku v podobě katalytického konvertoru NOx a vstřikování močoviny Bluetec, které známe z modelů Mercedes-Benz. Ty se chlubí, že jsou nejčistšími vznětovými agregáty na světě, i když v USA mají problémy splnit místní přísné normy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen Tiguan je potvrzen

Automobilka Volkswagen poprvé oficiálně připustila a dokonce potvrdila další modelovou řadu. Jedná se o další model SUV, který přijde v roce 2008. Jeho jméno...

Výběr článků

Načítám