Hlavní obsah

Ford Mustang ze snů Giugiara

Autosalon v Los Angeles přivítá několik novinek pro USA. Jenže se zde objeví i několik konceptů, které jistě zaujmou všechny fanoušky automobilů. Vévodit jim bude italský Giugiaro, jenž vytvořil svou vizi sportovního Fordu Mustang.

Článek

Dlouhé 2+2 sedadlové kupé v oranžové barvě vypadá přesně tak, jak by člověk od Giugiara očekával. Je mohutné, tvrdé a přitom hýří oblinami, perfektními přechody křivek a ploch a všechno je završeno nádhernými detaily. Ital se vždy poznal na designu a Giugiaro se na tomhle voze podepsal dost.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte na původní velikost

Jeho Mustang je mnohem delší než současný (a také velmi povedený) model, převis vpředu například má 30 mm více "masa" a vzadu 80 mm.

Pod kapotou je motor z mustangu a na jeho vývoji se podílela sama dílna amerického fordu. Jedná se o vidlicový osmiválec, který ovšem má nahoře přidělány dva kompresory s mezichladiči stlačeného vzduchu. výkon se tak šplhá někam za hranici 500 koní (přesná hodnota udána není). Podvozek také pochází z amerického sériového vozu. je ovšem o téměř 4 cm nižší, tvrdší (nové tlumiče a zkrutné stabilizátory jsou převzaty ze závodního speciálu) a také brzdová soustava dostala posilu. Kola jsou velmi efektní dvacetipalcová s pneumatikami 275/40 vpředu a 315/35 vzadu.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte na původní velikost

Po otevření křídlových dveří najdeme uvnitř mustangovskou klasiku. Kombinaci kůže. chromu (volant je velmi povedený a velmi zajímavě kopíruje původní tvar) a plastů. A když už je to Mustang, je na sedadlech použita kůže z koní i s chlupem. Pozornost také zaslouží celoskleněná střecha. A když říkáme celoskleněná, tak to doslova - jedná se o celistvé sklo od přední kapoty až po zadní. Drží pouze na bočních obloucích.

Reklama

Související témata:

Související články

Pětilitrový Mustang ke 40. výročí

Americká automobilka Ford se na newyorském autosalonu "vytáhla" premiérou konceptu závodního Mustanga, který se má v USA začít prodávat na podzim tohoto roku...

Ford Mustang ve dvou speciálních edicích

Ford se rozhodl uvést na trh hned dva speciální modely Fordu Mustang. První z nich GT-H je vzpomínkou na slavný Shelby/Hertz GT350H "Rent-A-Racer", druhý...

Nejsilnější Mustang všech dob

Před časem představila automobilka Ford koncept Mustang GT500. Jeho 478 koní bylo velkým příslibem pro budoucí nejsilnější model tohoto jména v historii. Jenže...

Výběr článků

Načítám