Hlavní obsah

Chevrolet Lacetti s dieselem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z mála značek, která na našem trhu zatím nenabízela dieselovou variantu je Chevrolet. V budoucnu se to však změní. Model Lacetti se s naftovým motorem představí už na začátku prosince na autosalonu v Bologni.

Článek

Výběr na italského autosalonu je jasný - právě v Itálii má totiž značka největší odbyty a navíc se zde prodává velké procento dieselových agregátů. Chevrolet chce v Evropě s novými agregáty expandovat ve velké míře a počítá s nárůstem prodejů v optimistickém případě až o 50 %.

Chevrolet Lacetti dostane motor o objemu 2,0 l, který známe již z představení modelu Captiva. Jenže ten na našem trhu zatím ještě chybí, ale již se schyluje k jeho uvedení. V lacetti však jednotka nebude disponovat výkonem 110 kW, ale pouze 88 kW. Točivý moment má maximum 280 N.m ve 2000 ot./min.

Vůz dosáhne maximální rychlosti 186 km/h, na stokilometrovou rychlost zrychlí za 9,8 s a spotřeba by se měla pohybovat mezi 5,7 a 6 litry podle typu karoserie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám