Hlavní obsah

Proton pod hledáčkem dvou evropských firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malajská automobilka Proton má čím dál tím větší problémy. Její výrobní kapacity nejsou vytížené, protože firma zaspala uvolnění dovozních cel do tamní země. Nyní se zajímá o spolupráci s některou z evropských automobilek.

Článek

Zatím mají o spolupráci zájem dvě skupiny. PSA už svůj zájem potvrdilo před několika týdny [celá zpráva], ale to bylo ze strany koncernu zatím vše. Do hry se tak dostává samotný Peugeot. Ten by chtěl díky Protonu prorazit na východních trzích, kde nemá žádné zastoupení.

Jenže tu je ještě jeden silný a zajímavější hráč - Volkswagen. Proton se před půl rokem vyjádřil, že jeho nelichotivá finanční situace je dána tím, že na malajský trh nastoupilo několik silných konkurentů z Koreje, Japonska a Evropy. Proto hledá partnera, který by mohl soupeřit například s Mitsubishi, Toyotou, Kiou a také Volkswagenem.

Ten v tomto regionu již své výrobní kapacity má a vyrábí zde několik modelů. Spojením Protonu a Volkswagenu by se mohl německý výrobce opřít o větší prodejní síť, nabídnout větší škálu vozů a začít zde vyrábět třeba i vozy jiné značky z koncernu.

Reklama

Související témata:

Související články

PSA a Proton spolupracují

Malajská automobilka Proton se potýkala s velkými problémy a koncern PSA hodlá expandovat do Asie. Tyto dva předpoklady svedly dvě automobilky dohromady....

Výběr článků

Načítám