Hlavní obsah

Lada Kalina za 222 900 Kč

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobil Lada Kalina konečně dorazil i na český trh. Peripetie kolem importu tak skončily a Lada může nabídnout alespoň o něco modernější vozy než ty v současné nabídce. Jeho cena je pro tuzemský trh stanovena na 222 900 Kč. Ve výbavě je za příplatek pouze metalíza za 7000 Kč.

Článek

Automobil přichází  na náš trh v jediné výbavě a s jediným motorem. Ten  je tradičně zážehový s objemem 1,6 l a výkonem 60 kW. Točivý moment 122 N.m vrcholí ve 2500 ot./min. Lada Kalina s těmito parametry dokáže jet maximální rychlostí 165 km/h a na stokilometrovou rychlost vystartuje za 13 s.

Kalina se k nám dováží ve verzi sedan, která ve výbavě zahrnuje dva airbagy, el. ovládaná přední okna, posilovač řízení a příprava pro autorádio.

Dosud byla v nabídce lady pouze dvojice vozů - oblíbený terénní vůz Niva (nebo pickup Niva speciál) a řada 110 (111 jako kombi a 112 jako hatchback). Právě posledně jmenovaný byl zatím nejlevnější v nabídce, když jeho cena začínala na 228 900 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám