Hlavní obsah

Tata slibuje do dvou let auto za 2200 dolarů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indická automobilka Tata slibuje, že do roku 2008 připraví miniautomobil, který by měl na tamním trhu stát v přepočtu asi 2200 dolarů. Firma má ambice jej vyvážet i do Asie a později snad i do Evropy.

Článek

Projekt "1-lakh car" se již rozeběhl a podle představitelů to vypadá, že již v roce 2008 budou moci indičtí zákazníci první vozy koupit. Za cenu 2200 dolarů (zhruba 48 000 Kč) nabídne miniautomobil, který bude velikostně podobný Fiatu Seicentu. Však také na vývoji spolupracuje právě italská firma.

Vůz se bude vyrábět v nové továrně Tata Pune a plánuje se produkce až 500 000 vozů. Cena dovážených vozů se podle zkušeností může klidně zdvojnásobit, ovšem v přepočtu 100 000 Kč za automobil je cena více než zajímavá. Pravděpodobně by pak byla Tata největším konkurentem čínským značkám, které plánují vstup na evropské trhy.

Anketa

Uvažovali byste o koupi vozidla z indické produkce za cenu kolem 100 000 Kč?
Ano
66,3 %
Ne
33,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1238 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Landwind představuje velkoprostorové auto

Čínská automobilka Landwind, nechvalně proslulá crash testem zatím jediného modelu SUV na bázi Opelu Frontera, představila v Číně nový velkoprostorový model....

Landwind se po roce vrací

Po roce od tragického crash testu německého autoklubu ADAC se automobilka Landwind znovu vrací na Evropský trh. Změny, které byly na vozu provedeny, by mu měly...

Výběr článků

Načítám