Hlavní obsah

Bristol připravuje supervýkonnou verzi fighteru

Novinky,

Automobilka Bristol, která od roku 2004 produkuje pro sebe zcela netradiční model Fighter, připravuje verzi tohoto modelu s extra výkonným vidlicovým desetiválcem s výkonem přesahujícím 1000 koní.

Článek

Firma, která se donedávna zabývala výrobou automobilů klasických tvarů s ještě klasičtějšími motory, [celá zpráva] se v roce 1994 ubrala zcela jiným směrem. Model Fighter s křídlovými dveřmi a motorem z Dodge Viper dosahuje maximální rychlosti nad 300 km/h.

Jenže Bristol se snaží o ještě další zvýšení výkonu. K desetiválci budou přidány dvě turbodmychadla, která vyženou výkon až na 1012 koní (744 kW) a točivý moment 1400 N.m. Podle prozatímních kusých zpráv bude vůz moci atakovat maximální rychlost až 435 km/h. To by se ale tak lehký vůz, jakým Bristol Fighter jistě je, vznášel nad vozovkou. Elektronický omezovač ji tak stáhne na 365 km/h. Na stovku prý vůz zvládne zrychlit za méně než 3,5 s.

Reklama

Související témata:

Související články

Bristol slaví šedesátku

U nás téměř neznámá britská malosériová automobilka Bristol Cars slaví šedesátiny. Po válce továrna na letadla změnila své zaměření na výrobu vozů....

Výběr článků

Načítám