Hlavní obsah

Člen ODS podá trestní oznámení kvůli kampani ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Člen pražské ODS Miloslav Ondra chce podat trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli billboardům a dalším reklamním poutačům, které jsou zaměřeny proti Občanské demokratické straně. Trestní oznámení kvůli pomluvě, podvodu, nekalé soutěži a dalším trestným činům chce Ondra podat ve čtvrtek. Podle něj kampaň, k níž se přihlásila konkurenční sociální demokracie, očerňuje ODS.

Článek

ČSSD tvrdí, že na billboardech uvádí, co občanští demokraté skutečně slibují. Na propagačních materiálech je použita zkratka ODS, její typicky modrá barva i volební symbol modré turistické značky, která ale místo doprava směřuje dolů.

Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík řekl, že sociální demokracie podala na patentovém úřadě žádost o registraci zkratek ODS+, ODS- a také o ODS se šipkou všemi směry. Upozornil, že jako první použila při své kampani symboly ČSSD občanská demokratická strana.

ČSSD podle Tvrdíka prokázala, že všechny informace, které zveřejňuje o ODS jsou pravdivé a že je ODS pro občany po volbách skutečně připravuje. Ondra podle Tvrdíka sociálním demokratům nemohl udělat větší radost než tím, že ODS bude muset při nezávislém šetření přiznat svůj program.

ODS má pro Ondrovu iniciativu pochopení

Mluvčí pražské ODS Tereza Kakosová uvedla, že jde o Ondrovu soukromou iniciativu, která nebyla s pražskou organizací konzultována. Pražská ODS nicméně chápe jeho "rozhořčení nad stylem a úrovní volební kampaně ČSSD".

Podle Ondry se může občan, který na billboardy narazí, domnívat, že je vydává ODS jako svůj volební program. "Tyto propagační materiály ovšem s kampaní ODS nemají nic společného," uvedl Ondra v prohlášení, které má k dispozici. "Jsem přesvědčen, že v demokratické zemi není možné vést takovou volební kampaň, která je neetická," dodal.

Odnra hodlá vedle trestního oznámení zároveň požádat soud o předběžné opatření, aby byly uvedené propagační materiály odstraněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám