Hlavní obsah

Topmodelka Houdová byla zadržena na Kubě

Novinky, Novinky, Herald Sun
HAVANA

Miss ČR 1999 a modelka Helena Houdová byla podle svých slov v pondělí se svou přítelkyní, psycholožkou Marianou Kroftovou zadržena kubánskou tajnou policí, když si fotily chudé předměstí hlavního města. Informoval o tom list Herald Sun.

Článek

Houdovou a Kroftovou zadržela kubánská tajná policie v pondělí, když si natáčely chudinské předměstí Arroyo Naranjo. Obě ženy zůstaly přes noc ve vazbě a nemohly volat ani na české velvyslanectví. Policie Houdové zabavila videokameru, ale modelce se podařilo skrýt paměťovou kartu v podprsence.

"Bály jsme se, křičeli na nás," uvedla Houdová. "Vyrůstaly jsme v komunismu a víme, jaké to je."

Propuštěny byly po jedenácti hodinách poté, co podepsaly prohlášení, že se nepodílí na "kontrarevolučních aktivitách". Obě ženy nesmí opustit Havanu do svého odjezdu v neděli.

Kroftová k případu poznamenala: "Něco je tady (na Kubě) potřeba změnit."

Miss ČR 1999, která pobývá většinou v USA, řídí v New Yorku nadaci, jež pomáhá  postiženým dětem v devíti různých zemí. Chtěla se podívat, jak by se mohlo pomoci dětem na Kubě.

Reklama

Související témata:

Související články

Helena Houdová rodinu nyní neplánuje

Ačkoliv Miss ČR 1999 Helena Houdová na vlastní rodinu zatím nepomýšlí, děti zbožňuje. Svou přízeň jim dokazuje prostřednictvím své Nadace Slunečnice....

Výběr článků

Načítám