Hlavní obsah

Škoda Roomster dává důraz na dynamiku a prostor

Právo, Jaroslav Šimek

Čtvrtou modelovou řadou Škody Auto se stane model Roomster. Ten představuje pro automobilku krok do nového segmentu -kompaktních víceúčelových, velkoprostorových vozů, kde se chce poměřovat například s takovými vozidly jako je Opel Meriva, Fiat Idea či Ford Fusion.

Článek

Rozhodně lehké to mít nebude, neboť vstupuje do silného konkurenčního prostředí, které loni ve srovnání s rokem 2000 vykázalo nárůst v celé Evropě o 88,7 procenta. Za tím se skrývá skok z 1 099 350 k 2 074 500 prodaných kompaktních MPV.

Avšak ve Škodovce věří, že se i tady dokáží prosadit, a to atraktivním designem, velkým vnitřním prostorem orientovaným na řadu velmi chytrých konstrukčních řešení i rozumnou cenou, která bude zveřejněna při světové výstavní premiéře Roomsteru na březnovém autosalonu v Ženevě. Cena auta by mělo být přes 300 tisíc korun.

Pokud jde o design, především přední část s čelním sklem protaženým do stran má zdůrazňovat dynamiku, zadní velké prosklené plochy zase upozornit na prostornost tohoto 4,2 m dlouhého vozu. Velkou míru variability a praktičnost naznačuje více než 20 možností uspořádání kufru a zadních sedadel. Ta se dají posouvat podélně a po vyjmutí středního i příčně, takže se pětimístný interiér dá proměnit na velmi pohodlný čtyřmístný. Aktuálním potřebám posádky vychází vstříc rovněž možnost upravovat prostor pro náklad. Díky tomu lze jeho objem zvětšovat ze základních 460 až na 1780 l.

Zájemci o tuto škodovku budou moci volit z trojice zážehových a z trojice vznětových motorů, z nichž dva jsou už vybaveny filtry pevných částic. Škoda Roomster se u nás začne prodávat koncem letošního června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám