Hlavní obsah

Utéci z Borů prý bylo snadné

– PLZEŇ
Právo, apb

Uprchlí vrazi Roman Čabrada a Rostislav Roztočil údajně nepotřebovali velkou pomoc zvenčí. Ani útěk sám nemusel mít hlavní organizátory mimo věznici. Tak to alespoň Právu tvrdí bývalý vězeň, který poměry ve věznici v Plzni na Borech zná z doby, kdy zde vykonával trest. Uprchlého Čabradu dokonce osobně zná z doby výkonu svého trestu.

Článek

"Čabrada byl v době útěku brigadýrem na pracovišti v knihárně ve věznici. To je něco jako kápo. V této funkci měl volný pohyb po pracovišti a přístup do účtárny pracoviště, kde je počítač, telefon a může tam být i mobil. Znal pohyb vývozu zboží do nedaleké firmy Europap. Ta je vidět i přes koridor z patra pracoviště knihárny. A hlavně odbavoval auta naložená zbožím. V této situaci stačilo, aby oběma do palety pomohla jen jedna osoba. Spoluvězeň, řidič auta, nebo bachař," řekl včera Právu bývalý vězeň. Nechtěl být jmenován z obav z Čabrady.

"Má to v hlavě vylízaný. Hodně ve věznici cvičil. Místo mozku má sval. O pomstě svědkům a dalším lidem mluvíval často. Myslím si, že utekl hlavně proto, aby si vyřídil účty. Motivy Roztočila neznám. S ním jsem nepřišel do styku," vysvětlil. Podle bývalého vězně panují mezi pracovníky věznice a vězni "obchodní poměry". "Leckteří příslušníci Vězeňské služby se navíc více zajímají o vlastní obchody mezi sebou třeba s medem, než o řádný výkon služby," dodal bývalý vězeň.

Reklama

Související témata:

Související články

Uprchlý vrah Roztočil dopaden v Německu

V německém Stuttgartu byl v sobotu dopaden vrah Rostislav Roztočil, který uprchl z borské věznice. Informaci potvrdila mluvčí Útvaru pro odhalování...

Výběr článků

Načítám